HRVATSKA KOMORA INŽENJERA ŠUMARSTVA I DRVNE TEHNOLOGIJE

Prilaz Gjure Deželiċa 63
10000 Zagreb

Tel: + 385 1 376 5501
  + 385 1 376 5502
Fax: + 385 1 376 5504

E-mail:

Radno vrijeme:
pon - pet: 07 - 15 h
 
 
Izložba „Šuma okom šumara“ u Briselu
Ponedjeljak, 10. veljače 2020. 11:32

Izložba „Šuma okom šumara“ predstavljena je u Briselu 06. veljače 2020. godine. Nazočnima se obratio Reijo Kemppinen, direktor uprave za komunikacije i informacije Glavnoga tajništva Vijeća EU.

 

                                                                                                                                                                              

 

 

 

Izložbu je otvorio veleposlanik Goran Štefanić, zamjenik stalne veleposlanice RH pri EU. U govoru je istaknuo tradiciju održivoga gospodarenja šumama u Hrvatskoj, 47% površine RH su šume i šumska zemljišta, koja se odlikuju prirodnošću i velikom bioraznolikošću. Sve ovo rezultat je dobroga gospodarenja i duge tradicije šumarstva u RH.

U godini u kojoj hrvatsko šumarstvo obilježava 255 godina organiziranoga šumarstva (osnovane prve tri šumarije na području Hrvatske, od kojih jedna postoji i danas), nakon izlaganja u Finskoj 2009. i New Yorku 2011., izložba je u vrijeme HR predsjedanja stigla i u središte EU, u Brisel.

 

 

Predstavljajući izložbu, veleposlanik Štefanić je istaknuo kako su šumari fotografi-amateri ovom izložbom željeli razbiti predrasude o šumaru koji hoda šumom samo s pilom i sjekirom te predstaviti javnosti rad šumara i šumu, najveće prirodno obnovljivo bogatstvo hrvatskog naroda. Izložba sve ove godine doprinosi promociji šuma kao jednoga od najsloženijih ekosustava koji za cjelokupni život na zemlji ima neprocjenjivu važnost. Stoga je veleposlanik zahvalio šumarima na svakodnevnoj brizi za ovaj vrijedni ekosustav čiju su nam ljepotu i vrijednost uspjeli fotografijama približiti.

 

 

 

» Pretražite
ovlaštene inženjere šumarstva

drvne tehnologije (aktivne članove)

» Pretražite

baze licenciranih izvoditelja 

radova u šumarstvu

Časopis Hrvatske Šume

PROJEKTI:

 

 

 

 

 

Promocija poduzetništva i obrta u šumarskom i drvnom sektoru