HRVATSKA KOMORA INŽENJERA ŠUMARSTVA I DRVNE TEHNOLOGIJE

Prilaz Gjure Deželiċa 63
10000 Zagreb

Tel: + 385 1 376 5501
  + 385 1 376 5502
Fax: + 385 1 376 5504

E-mail:

Radno vrijeme:
pon - pet: 07 - 15 h
 
 
Konferencija o vodiku i 11. Kongres pilanara
Petak, 02. listopada 2020. 12:05

Predstavnici Komore sudjelovali su na dva skupa prethodnoga tjedna.

U četvrtak, 24. rujna u tvornici Dok-Ing d.o.o. u Zagrebu održana je konferencijaČisti vodik u razvoju, proizvodnji i primjeni u Hrvatskoj“ u organizaciji Hrvatske udruge za razvoj i primjenu vodikovih gorivnih članaka, pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Uz mnogobrojne pozdravne govore i uvodna izlaganja, konferenciju  u kojoj je sudjelovalo više od 120 uzvanika iz znanosti i gospodarstva, otvorio je mr. sc. Zvonimir Frka-Petešić, Predstojnik Ureda predsjednika Vlade Hrvatske.  U panel raspravi sudjelovali su Silvija Zec, predsjednica Komore, mr. sp. Krešimir Žagar, član Skupštine Komore te prof. dr. sc. Marijan Šušnjar, naglasivši ulogu i važnost šuma u ostvarenju ciljeva klimatske neutralnosti EU do 2050. godine.

 

U petak, 25. rujna, u dvorani Ivana Brlić Mažuranić u Slavonskom Brodu održan je 11. po redu Kongres pilanara JIE.

Konferenciju je otvorila ministrica poljoprivrede mr. sc. Marija Vučković te istaknula kako se sektor bori s problemima dugotrajne naravi, ali i onima uzrokovanim iznenadnom pandemijom. Osvrnula se i na potencijale drva kao energenta te rekla kako se planira izrada Nacionalnog plana uporabe biomase u javnom sektoru.

U zaključnom bloku sudjelovala je ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Nataša Tramišak. Ministrica je naglasila kako smo na početku programiranja i zadavanja strateških ciljeva za narednih 10 godina. Istaknula je kako ćeprva sredstva, odnosno sredstva iz prvih programa Europske unije, biti usmjerena  na gospodarstvo, prvenstveno na proizvođačku industriju. Uz predstavnike Komore, Kongresu su prisustvovali predstavnici Hrvatskih šuma d.o.o. te Šumarskoga fakulteta.

 

» Pretražite
ovlaštene inženjere šumarstva

drvne tehnologije (aktivne članove)

» Pretražite

baze licenciranih izvoditelja 

radova u šumarstvu

Časopis Hrvatske Šume

PROJEKTI:

 

 

 

 

 

Promocija poduzetništva i obrta u šumarskom i drvnom sektoru