HRVATSKA KOMORA INŽENJERA ŠUMARSTVA I DRVNE TEHNOLOGIJE

Prilaz Gjure Deželiċa 63
10000 Zagreb

Tel: + 385 1 376 5501
  + 385 1 376 5502
Fax: + 385 1 376 5504

E-mail:

Radno vrijeme:
pon - pet: 07 - 15 h
 
 
Seminar iz programa stručnog usavršavanja
Utorak, 18. studenog 2008. 03:59

Komora započinje s programom stručnoga usavršavanja za svoje članove. Sukladno zaključcima Odbora za stručno usavršavanje, prvi seminar je iz programa „Upravljanje projektnim ciklusom“, koji će održati mr. Sandra Cvikić. Seminar će se održati

u utorak, 25. studenoga 2008. godine s početkom u 10:00 sati u novoj dvorani Šumarskoga fakulteta u Zagrebu.

U vremenu od 8. do 14. prosinca 2008. godine ovaj seminar bit će održan i na području Vinkovaca.

Komora započinje s programom stručnoga usavršavanja za svoje članove. Sukladno zaključcima Odbora za stručno usavršavanje, prvi seminar je iz programa „Upravljanje projektnim ciklusom“, koji će održati mr. Sandra Cvikić. Seminar će se održati 25. studenoga 2008. godine s početkom u 10:00 sati u novoj dvorani Šumarskoga fakulteta u Zagrebu.
U vremenu od 8. do 14. prosinca 2008. godine ovaj seminar bit će održan i na području Vinkovaca.

Upravljanje projektnim ciklusom (UPC) standardna je metodologija koja se koristi pri pripremi i izradi projekata za natječaje Europske unije. No, takvu metodologiju uputno je slijediti i pri izradi bilo kakvih projekata za razne donatorske natječaje.

UPC metodologija uključuje niz upravljačkih instrumenata i alata koji su potrebni za učinkovitu provedbu projekata iz svih društveno-gospodarskih područja. Zato je cilj ovog seminara razviti znanja, vještine i kompetencije sudionika koje će istima omogućiti uspješnu procjenu potreba i kreiranje kvalitetnih projektnih prijedloga u skladu sa standardima EU. Po završetku seminara u okviru I. Modula stručnog usavršavanja, sudionici će dobiti i usvojiti znanja vezana uz:

- pretpristupne programe EU za RH,

- osnove projektnog ciklusa i projekata,

- postupak pripreme za natječaje, kao i

- osiguranje osnovnih uvjeta za prijavu na natječaje inih i EU programa.

Ove teme obrađuju se u okviru interaktivnog predavanja koje se temelji na konkretnom primjeru, i prijenos znanja i iskustva (tzv. know-how) sudionicima seminara.

Mogućnosti sudjelovanja

Troškove održavanja i organizacije ovoga seminara iz programa stručnoga usavršavanja snosi Hrvatska komora inženjera šumarstva i drvne tehnologije. Kotizacija za one koji žele sudjelovati, a nisu članovi Komore, iznosi 200,00 kn i uplaćuje se na žiro-račun Komore (2402006-1100463832).

Prema prijedlogu Pravilnika o stručnom usavršavanju te zaključcima sjednice Odbora za stručno usavršavanje, ovaj seminar se boduje s 3 boda za sudionike seminara. Kao potvrda sudjelovanja služit će evidencija sudionika, te je stoga potrebno na predavanje ponijeti pečat ovlaštenoga inženjera.

Molim da prijavu izvršite na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , najkasnije do četvrtka, 20. studenog 2008. godine, navodeći ime, prezime, tvrtku zaposlenja i kontakt telefon.

Program:

10:00 - 10:30 ............... Uvod, prof.dr.sc. Ivan Martinić

10:45 - 13:30 ............... Upravljanje projektnim ciklusom,

                                     mr.sc. Sandra Cvikić

13:30 - 14:30 ............... Ručak

14:30 .......................... Rasprava

 

» Pretražite
ovlaštene inženjere šumarstva

drvne tehnologije (aktivne članove)

» Pretražite

baze licenciranih izvoditelja 

radova u šumarstvu

Časopis Hrvatske Šume

PROJEKTI:

 

 

 

 

 

Promocija poduzetništva i obrta u šumarskom i drvnom sektoru