HRVATSKA KOMORA INŽENJERA ŠUMARSTVA I DRVNE TEHNOLOGIJE

Prilaz Gjure Deželiċa 63
10000 Zagreb

Tel: + 385 1 376 5501
  + 385 1 376 5502
Fax: + 385 1 376 5504

E-mail:

Radno vrijeme:
pon - pet: 07 - 15 h
 
 
Projekt „Šume u rukama žena“ predstavljen u Hrvatskom saboru
Ponedjeljak, 04. srpnja 2022. 07:57

U četvrtak, 30.6.2022. godine održan je sastanak u Hrvatskom saboru gdje je predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir ugostila predsjednicu Hrvatske komore inženjera šumarstva i drvne tehnologije Silviju Zec kako bi razgovarale o vrlo važnoj temi ravnopravnosti muškaraca i žena i ciljevima međunarodnog projekta „Šume u rukama žena“.

 

                               

 

 

U posljednje dvije godine projekt „Fem4Forest“ postigao je nekoliko rezultata, a posebno se ističe Nacionalni akcijski plan koji je bio središnja tema održanog sastanka. Navedeni Akcijski plan proizašao je iz analize prikupljenih informacija tijekom trajanja projekta u kojem se kroz dvije ankete, 15 intervjua te 2 održana okrugla stola, na nacionalnoj razini uključilo preko 200 sudionica.

Aktivnosti koje proizlaze iz Nacionalnog akcijskog plana usmjerene su prema edukaciji, osobnom životu, tržištu rada i osobnom razvoju žena, a oblikovane su s ciljem podizanja svijesti o važnom doprinosu koji žene imaju u šumarskom sektoru i osiguranju boljih radnih uvjeta za žene, kako bi im se omogućio razvoj u svim sferama života.

 

Suradnja između Odbora za poljoprivredu i projekta Fem4Forest već je započela, komentarima i prijedlozima na Akcijski plan koje je predsjednica Odbora, Marijana Petir podijelila s partnerima projekta, a svakako će pomoći pri kreiranje finalne verzije Nacionalnog akcijskog plana koji će uskoro biti podijeljen s javnosti. 

 

Dodirne točke Odbora i projekta Fem4Forest vidljive su u zajedničkim ciljevima osnaženja položaja žena u šumarskom sektoru, pružanja podrške ženama u ruralnim područjima te isticanja vrijednosti njihova svakodnevnog rada koji je izrazito važan za opstanak i napredak hrvatskog sela i ruralnih područja.

 

    

 

» Pretražite
ovlaštene inženjere šumarstva

drvne tehnologije (aktivne članove)

» Pretražite

baze licenciranih izvoditelja 

radova u šumarstvu

Časopis Hrvatske Šume

PROJEKTI:

 

 

 

 

 

Promocija poduzetništva i obrta u šumarskom i drvnom sektoru