HRVATSKA KOMORA INŽENJERA ŠUMARSTVA I DRVNE TEHNOLOGIJE

Prilaz Gjure Deželiċa 63
10000 Zagreb

Tel: + 385 1 376 5501
  + 385 1 376 5502
Fax: + 385 1 376 5504

E-mail:

Radno vrijeme:
pon - pet: 07 - 15 h
 
 
Tematska sjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskoga sabora
Utorak, 09. srpnja 2024. 10:12

Jučer, 08. srpnja je u Vinkovcima održana tematska sjednica Odbora za poljoprivredu s temom „Revitalizacija šuma pogođenih elementarnim nepogodama i jačanje otpornosti šuma i cijelog šumarskog sektora na utjecaj klimatskih promjena“.

Prijedlog za održavanje ove sjednice uputila je Komora, a saborski Odbor je usvojio prijedlog na sjednici održanoj 21. lipnja 2024. godine (https://www.sabor.hr/hr/press/2-tematska-sjednica-odbora-za-poljoprivredu).

 

Uz nazočnost predstavnika Ministarstva (državni tajnik Mladen Pavić), znanstvene i istraživačke zajednice, intencija je bila saborske zastupnike te predstavnika lokalne i regionalne samouprave, kao i medija upoznati s posljedicama nezapamćenoga olujnoga nevremena koje je prije gotovo godinu dana posebno teške posljedice ostavilo u spačvanskom bazenu (https://novosti.hr/saborski-odbor-za-poljoprivredu-u-vinkovcima-lani-u-nevremenu-stradalo-oko-4-milijuna-kubnih-metara-drzavnih-suma/).

 

Zahvaljujem kolegama iz Hrvatskih šuma d.o.o., posebno UŠP Vinkovci na pomoći u organizaciji sjednice i obilaska terena te doprinosu raspravi, u kojoj su se nazočni imali priliku uvjeriti u zahtjevnost dosadašnje sanacije, ali i steći predodžbu o kompleksnosti radova obnove stradalih sastojina, posebno u okolnostima promjena klimatskih i stanišnih uvjeta te izazovima koji se nalaze pred šumarskim stručnjacima i šumarskih sektorom.

 

                    

 

» Pretražite
ovlaštene inženjere šumarstva

drvne tehnologije (aktivne članove)

» Pretražite

baze licenciranih izvoditelja 

radova u šumarstvu

Časopis Hrvatske Šume

PROJEKTI:

 

 

 

 

 

Promocija poduzetništva i obrta u šumarskom i drvnom sektoru