HRVATSKA KOMORA INŽENJERA ŠUMARSTVA I DRVNE TEHNOLOGIJE

Prilaz Gjure Deželiċa 63
10000 Zagreb

Tel: + 385 1 376 5501
  + 385 1 376 5502
Fax: + 385 1 376 5504

E-mail:

Radno vrijeme:
pon - pet: 07 - 15 h
 
 
U Europskom parlamentu o provedbi EU strategije o šumama
Petak, 18. siječnja 2019. 07:17

Predsjednica Komore prisustvovala je zajedničkoj sjednici Odbora za poljoprivredu, Odbora za okoliš i Odbora za industriju Europskog parlamenta, s temom provedbe Europske šumarske strategije. Zajednička sjednica održana je 14. siječnja 2019. godine s početkom u 19 sati u zgradi Europskoga parlamenta u Strasbourgu.

 

 

Izvješće o provedbi Europske šumarske strategije u ime EK podnio je Phil Hogan, EU povjerenik za poljoprivredu. Istaknuo je važnost sektora šumarstva za provedbu i realizaciju ciljeva brojnih EU politika, zatim dosadašnja postignuća u provedbi ciljeva EUFS-a, ali i naglaske za preostalo razdoblje provedbe kao i izradu nove strategije. Održana je zanimljiva i dinamična rasprava u kojoj je sudjelovalo više od 30-tak zastupnika.

 

 

Eurozastupnica Marijana Petir u svom je obraćanju još jednom adresirala problem važnosti razminiranja minski sumnjivih šumskih površina u Hrvatskoj i od EK zatražila financijsku podršku. Istaknula je kako je riječ o 355,6 km² površine od čega se 97% odnosi na šumska područja, a za čije razminiranje je potrebno 459 mil €, što je preduvjet za privođenje gospodarenju.

 

Sjednicom je predsjedao Czesław Adam Siekierski, predsjednik Odbora za poljoprivredu. Supredsjedatelji: Adina-Ioana Vălean, predsjednica Odbora okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane te Jerzy Buzek, Odbor za industriju, istraživanje i energetiku.

 

Izvješće o provedbi EUFS: HR, EN

 

» Pretražite
ovlaštene inženjere šumarstva

drvne tehnologije (aktivne članove)

» Pretražite

baze licenciranih izvoditelja 

radova u šumarstvu

Časopis Hrvatske Šume

PROJEKTI:

 

 

 

 

 

Promocija poduzetništva i obrta u šumarskom i drvnom sektoru